Blog grid view

Cannoli Siciliani

Sicilya mutfağına ait olan rulo şeklinde kızarmış çıtır hamurun içine nefis peynir dolgusu da eklenince ortaya çıkan inanılmaz lezzetin tarifini sizlerle paylaşıyorum….

Öncelikle malzemeleri yazıp dağa sonra anlatıma geçeceğim

ÇITIR RULO MAZLEMELERİ

  • 600 GR UN
  • 200 GR NİŞASTA
  • 80 GR TOZ ŞEKER
  • 1 GR TUZ
  • 1 GR VANİLYA
  • 10 GR KAKAO
  • 2 ADET BÜTÜN YUMURTA
  • 2 ADET YUMURTA SARISI
  • 100 ML KIRMIZI ŞARAP
  • 20 ML ZEYTİNYAĞ

İÇ DOLGU İÇİN

  • 1 KG RİCOTTA PEYNİR
  • 400 GR PUDRA ŞEKERİ

YAPIMI:

KURU ÜRÜNLERİ ÖNCE MİKSERE ATIP KARIŞTIRIRIZ SONRA SIVI ÜRÜNLERİ İLAVE EDEREK KARISTIRIRIZ KIVAMINA AZ SU EKLEYEREK KIVAM VERİRİZ HAZIRLANAN HAMURU MAKARNA MAKİNASINDA AÇIP 8 CM KARE BOYUTTA KESİP BORULARINA SARARAK DERİN YAĞDA KIZARTIRIZ.RİCOTTA PEYNİRİ VE PUSRA ŞEKERİNİ BİRLİKTE AYRI BİR KAPTA KARIŞTIRDIKTAN SONRA KIZARTIP SOĞUTTUĞUMUZ RULALARIN İÇERİSİNE KREMA TORBASI İLE SIKARIZ İSTEĞE GÖRE FISTIK VEYA ÇİKOLATA PARÇACIKLARINA İKİ UCUNU BATIRARAK AFİYETLE SERVİS EDERİZ

OSSO BUCO (FIRINDA DANA İNCİK)

Bu ünlü Milano yemeği oldukça doyurucu ve besleyicidir. Genellikle ”Risotto alla Milanese ile (Milano usulü pilav)birlikte servis yapılsa da isteğe göre patates püresi ile de sunulabilir. Limonlu gremolata garnitürü üzerine atıldığında yemeğin hem aromatik hem daha hafif olmasını sağlar.

MALZEMELER 4 KİŞİLİK

30 GR UN

4 PARÇA DANA İNCİK

2 ADET SOĞAN

30 GR ZEYTİNYAĞ

1 ADET KEREVİZ SAPI(ince doğranmış)

1 ADET HAVUÇ (ince doğranmış)

2 DİŞ SARIMSAK(ince doğranmış)

400 GR DOĞRANMIŞ DOMATES

200 ML BEYAZ ŞARAP

300 ML ET SUYU

2 ADET DEFNE YAPRAĞI

TUZ,KARABİBER

YAPILIŞI

Fırınıon sıcaklığını 160 dereceye getirip una tuz ve karabiber ekleyip sığ bir kaba alalım etlerin her iki tarafını una bulayıp fazlasını silkeleyelim hafif yağ koyduğumuz bir tavada etleri mühürleyip kağıt havlunun üzerine alıp süzelim. Bir tencereye zeytinyağını koyup soğan kereviz havuç üçlüsünü ve sarımsağıda katarak sebzeler yumuşayıncaya kadar kavuralım yaklaşık 5 dakika sonrasında şarabı ekleyip karameliz ettiğimizde domatesleri ilave edip defne yapraklarını atarak 2 dakika sonra et suyunu koyup kaynadıktan sonra etleri fırın tepsisine dizelim ve kaynattığımız karışımı üzerine döküp folyo ile kapatarak etler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 2 saat fırında pişirelim.

Bu arada gremolata yı hazırlamak için maydanoz, limon kabuk ve sarımsak çok ince doğrayarak karıştırıp hazırda tutalım.

Arzu ettiğimiz garnitür ile ossobucolarımızı tabağa alıp üzerine gremolata ekeleyerek servis yapabiliriz.

Şefin tavsiyesi olarak söyleyeceğim kullanacağımız incikleri önkoldan kesilmiş alırsak daha lezzetli olur.

Balkabağı Çorbası/Pumpkin Soup

850 gr Doğranmış Balkabağı/Chopped Pumpkin

1 adet Doğranmış Soğan/1 Onion Choped

3 adet Doğranmış Büyük Patates/3 Large Potatoes Choped

2 yemek Kaşığı Zeytinyağ/ 2 Tablespoons Olive Oil

1.2 Lt Sebze suyu / 1,2 Lt Vegatable stock

1 gr Muskat/1 gr Nutmeg

3 Yemek Kaşığı Krema/3 Tablespoons Cream

Tuz/Salt

Karabiber/Pepper

Bir tencerede zeytinyağını ısıtıp balkabağını ve soğanı ilave edelim 7-8 dakika karıştırarak pişirelim içine patates, sebze suyunu ekleyip kaynamaya bırakalım patatesler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte 25-30 dakika pişirmeye devam edelim tuz ve karabiberle tatlandıralım.

Karışımı, robotla püre kıvamına getirip tekrar tencereye dökelim muskat ve krema ilave ederek karıştıralım

Heat oil in a saucepan add pumpkin and onion cook stirring for 7-8 minutes add patato and vegetable stock and bring to the boil simmer over low heat for 25-30 minutes or untill patatoes are soft season with salt and pepper.

Puree in a food processor and pour back into the soucepan stir in nutmeg and cream

Her Yemeğin Eşlikçisi;Pilav

Bu yazımda mevsimler üstü bir yemekten ve her yemeğin yanında uyum sağlayan sofraların vazgeçilmezi “Pilav” dan bahsedeceğim. Pilav her yöreye göre kılıf bulan her zor durumda en mütevazi sofralarda bulunup durumu kurtaran hem de her yemeğe eşlik edebilen yemek türlerinden bir tanesidir. Hakkında böyle mükemmel cümleler kurduğumuz pilavı biraz yakından tanıyalım ve aklımıza sadece pirinç ile yapılan yemek olarak gelen pilav bazı baklagillerle muhteşem uyumuyla güzel lezzetler ortaya çıkarmakta bunun yanı sıra yöresel lezzetlere de bürünen pilav geleneklerin yaşatılmasına da olanak sağlamıştır. Genelde orta doğu yemeği olarak adlandırılan pilavın aslında ak deniz mutfağında da değişik versiyonları ile sofralara geldiğini görmekteyiz. Pilav kelimesi aslında yemeğin pişiriliş biçimine verilen isim yani hemen aklımıza pirinç ten yapılan pilav gelmesin ülkemizde de bir çok yörede değişik pilav türleri mevcut mesela yeşil mercimek pilavı, bulgur pilavı, firik pilavı, kuskus pilavı gibi. Ülkemizde memleketim olan Kastamonu Tosya da coğrafi işaret alan çok güzel sarıkılçık çeltik çeşidi olan orta taneli pirinç yetiştirilmekte soğuğa dayanıklı olan bu çeltik türü pirince kattığı değer kar sularının eriyerek bölgedeki akarsulara karışması ve ardından bu suyla sulama yapılan pirincin yemeğe kattığı lezzetten oluşmakta. Tabi anlatırken kolay bahsettiğimiz pilavın yapım aşaması biraz meşakkat gerektirmekte ve marifet istemekte su oranını ateş oranını ve demleme oranını iyi ayarlayarak sofralara leziz bir pilav pişirebiliriz. Ülkemizdeki aklıma gelen pirinç pilavı çeşitlerinden sizlere bahsedeyim “Ali Paşa Pilavı, bademli pilav, bezelyeli pilav, ciğerli pilav, domatesli pilav, hamsili pilav, iç pilav, nohutlu pilav, patlıcanlı pilav, perde pilavı, şehriyeli pilav, üzlemeli pilav(Urfa yöresi kuru üzümlü)” diğer ülke pilavlarından örnekler verecek olursak “çilav-İran, haşlanmış pirinç-Japonya, Hindistan cevizli pilav-Tayland, Özbek pilav-Özbekistan, Paella-İspanya, Risotto-İtalya, Yasemin pilavı-Hindistan” diye sıralayabiliriz. Sözlerimi güzel bir pilav reçetesini tarifler kısmından paylaşacağımı belirterek noktalıyorum ne demişler pilavdan dönenin kaşığı kırılsın…

0

Call Now Button